mandag den 16. november 2009

Lørdag

Drengene fra 12-14.
tørrere drenge 15-17 år.
I dag skulle vi besøge Youth Correctional center i Tamara, det er ungdomsfængslet, hvor piger og drenge fra 12-17 år sidder fængslet. På vejen derud kørte vi forbi mændenes fængsel, som er bygget til 1200 fanger, men der sidder over 5000, så nogen ville mene der var lidt klemt. Så slem var det dog ikke hos drengene, her sidder 105 drenge inde for ting som tyveri, drug dealing, voldtægt eller mord. Da vi kom, gik 2 drenge udenfor med kæmpeknive og skar græsset, de var good behaviuors. Den ene var indsat for mord, men havde kun fået en straf for at være indblandet i mordet og havde derfor kun fået 2 år, men han mente selv, at han kunne komme ud efter et år pga. god opførsel. Alt dette fortalte han med et smil på læben uden at vise nogen angre eller bevidsthed om, at det, han havde gjort, var forkert. I fængslet for drengene undervisning i eng, mat, spansk og bibleundervisning. Så er der også fag som computer, guitar og barbering, som bliver brugt til at give drengene ideer om, at der er andre ting man kan fortage sig end at sælge stoffer eller voldtage folk. Vi besøgte drengene i deres 4 huse og gav dem sodavand og chips. De var alle sammen meget høflige, men på den anden side er det jo heller ikke hver dag, der vader 19 kvinder ind i deres hus og giver dem mad. Der var også 5 drenge indsat i isolation, de 2 af dem havde stjålet fra andre fanger, de andre 2 havde voldtaget en af de mindre drenge, og var sat der, for at de andre indsatte ikke slog dem ihjel, og den sidste fandt vi ikke ud af hvad havde lavet. Det virker så underligt at stå og hælde sodavand op til drenge, der nok ikke er ældre end 15, som pjatter og fniser, med de andre indsatte, drenge som stadig er børn på mange måder, men samtidig ved man, at de har voldtaget en dreng for mindre end 15 dage siden. Det er ikke nemt at fatte.
Isolationscellen.
Efter besøget hos drengene, gik vi ind for at besøge de 14 piger, som bor betydeligt bedre end drengene med egne værelser. Vi legede de samme lege med disse piger, som vi havde leget dagen før, og de gik meget højt op i det. I det øjeblik hvor de leger, glemmer man at mange af dem er indsat for mord, og ser dem som helt almindelige normale piger. Pigerne.
Efter vores fængselstur kørte vi ud til 1 af de 2 feeding centre, hvor børnene om lørdagen kommer i søndags skole med deres lille kop. Efter lidt bibelundervisning får de mad inden de går hjem til deres forældre eller deres liv på gaden. Det virker måske ikke som meget kun at give dem et måltid om ugen, men det er bedre end ingenting.Feedingcenter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar